<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
28.07.2023 295

Україна може стати членом ЄС до 2030 року – ексглава МЗС Польщі

Україна може стати повноправним членом Європейського Союзу до 2030 року.

Таку думку висловив депутат Європарламенту, ексглава МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю Укрінформу.

“Думаю, що до кінця цього десятиліття”, - заявив Сікорський, відповідаючи на запитання, за скільки років Україна може стати членом ЄС.

Оцінюючи можливість отримання Києвом “зеленого світла” для початку переговорів про членство України в Євросоюзі восени цього року, євродепутат зазначив, що “шанси на це – понад 50%”.

Водночас він зауважив, що у такому випадку Україна вестиме переговори по 35-ти розділах, які Київ повинен буде ухвалити.

“Нас всіх вражає українська відвага і рішучість. Але ми всі також знаємо, що за чверть століття Україна, на жаль, сформувала собі імідж корумпованої країни і зараз із подвійною силою вона повинна показати, що бореться з цією гангреною”, - констатував європейський політик.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна може стати членом ЄС до 2030 року – ексглава МЗС Польщі 5.00 5 1
Політика / Україна
28.07.2023 295
Еще материалы раздела «Україна»