<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
29.07.2023 322

Шойгу проситиме допомоги в КНДР через поразки під Бахмутом — експерт

Бахмут, накачаний російською пропагандою як символ непереможності їхньої армії, може стати символом поразки, насамперед для Шойгу.

a119ea4685c650bdde1185c531f77cea_29.07.23

Росіяни відходять з позицій біля Андріївки поблизу Бахмута, тому міністр оборони РФ Сергій Шойгу намагається вирішити це питання шляхом пошуку живої сили. Можливо, він проситиме лідера КНДР Кім Чен Ина про таку допомогу.

Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua військовий експерт Михайло Притула.

“Якщо Пригожин зробив Бахмут символом доблесті і слави “вагнерівців”, то тепер той, хто його здасть, потрапить у політичну пастку. Зараз Шойгу, як в'юн на сковороді, намагається якось вирішити це питання. Тому він буде кидати в Бахмут все більше й більше живої сили”, — зазначив експерт.

За його словами, під час свого візиту до КНДР Шойгу може просити не лише про боєприпаси, а й про живу силу: “Тобто можемо очікувати в лавах наших противників і живих чучхе. Шойгу буде кидати туди все, що завгодно, зокрема й північнокорейських товаришів. Тому що для нього втратити Бахмут — смертельно небезпечно. Він буде витрачати досить великі сили там”.

Михайло Притула вважає, що ЗСУ, найімовірніше, просто оточать Бахмут і будуть ретельно використовувати його як позицію, де можна знищувати велику кількість російської живої сили: “Просто заходити в Бахмут, щоб його захопити, це трохи безглуздо. Тому що у нас немає такої політичної необхідності, а є необхідність вести наступ на інших напрямках, передусім на південно-східному — Токмак, Мелітополь, для того, щоб перерізати постачання по сухопутному коридору Криму”, — зауважив експерт.

Він додав, що Шойгу, навпаки, буде зосереджувати свої сили саме в Бахмуті й на півночі, і логіка дій буде саме така — велика кількість живої сили, тому що техніки немає. “Ми бачимо, що вони зосередили, наприклад, на Куп’янському напрямку 100 тисяч персоналу і всього 900 бронемашин. Тобто 9 тисяч на бронемашинах, а 90 тисяч пішки вперед. Це те, що реально відбувається. Так само буде в Бахмуті”, — наголосив Михайло Притула.

“Нестача бронетехніки буде компенсуватися великою кількістю живої сили. Саме тому нам, до речі, були потрібні касетні боєприпаси”, — резюмував експерт.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шойгу проситиме допомоги в КНДР через поразки під Бахмутом — експерт 5.00 5 2
Політика / Світ
29.07.2023 322
Еще материалы раздела «Світ»