<
НОВИНИ ДНЯ: Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОПвсі новини дня
Політика
Світ
29.07.2023 363

Путін бідкається, що Україна, США і НАТО не хочуть розмовляти з ним про війну

"З нами відмовляються вести переговори!" – скиглить російський президент.

Президент Росії Володимир Путін заявив про готовність до переговорів щодо війни в Україні, але поскаржився, що ні Київ, ні США з НАТО не бажають розмовляти з Москвою. Пише ТСН. 

Свою заяву кремлівський диктатор зробив на саміті Росія – Африка в Санкт-Петербурзі 28 липня.

"Всі суперечності мають вирішувати під час переговорів, але проблема полягає в тому, що з нами відмовляються вести переговори!" – побідкався Путін.

Він вкотре виголосив свої вигадки про те, що в "основі конфлікту", який призвів до війни проти України, начебто лежить створення загроз російській безпеці з боку США й НАТО.

"А вони, ще раз повторю, відмовляються від переговорів щодо питань гарантування рівної безпеки для всіх, зокрема Росії. Та й сама Україна, а точніше сьогоднішній український режим, відмовляється від переговорів. Офіційно про це заявили, і президент України ухвалив відповідний декрет щодо цього питання, який забороняє вести переговори", – поскаржився присутнім диктатор.

Він додав, що неодноразово заявляв про готовність Росії до переговорів, однак "не може нав'язувати" їх.

Зауважимо, дуже схожу заяву цього ж дня зробив речник російського президента Дмитро Пєсков. Він сказав про нібито відкритість РФ до "врегулювання по Україні" та поскаржився, що "Київ відкидає можливість діалогу".

Що про переговори з Росією кажуть в Україні

На початку липня президент Володимир Зеленський повідомив, що держава буде готовою до переговорів з РФ про мирне врегулювання війни лише після виходу ЗСУ на кордони 1991 року.

Згодом радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив про можливість переговорів із Росією лише після виходу окупантів із Криму. Водночас посадовець висловив переконання, що росіяни неготові до такого варіанту, тож чекатимуть на бойові дії на півострові.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін бідкається, що Україна, США і НАТО не хочуть розмовляти з ним про війну 5.00 5 2
Політика / Світ
29.07.2023 363
Еще материалы раздела «Світ»