<
НОВИНИ ДНЯ: Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.07.2023 519

Липень став найспекотнішим місяцем в історії: коли був пік спеки

Аномалія настільки велика, що науковці впевнені, що рекорд було побито ще до кінця місяця.

8d76b6b6eb64592f95d2c7cdfad8ed5d_29.07.23

В останні кілька тижнів учені фіксують все нові температурні рекорди. Тепер Всесвітня метеорологічна організація попереджає, що липень 2023 року може стати найспекотнішим за всю історію спостережень. Причиною спеки стала антропогенна зміна клімату. Пише ТСН. 

Про це пише Forbes.

Дослідники зі Служби зміни клімату зазначають, що перші три тижні липня були зареєстровані найвищі середньодобові глобальні температури в історії, які спричинили лиха, пожежі та пекучі температури, які не шкодують нікого. Вчені зазначають, що теплова хвиля встановила нові температурні рекорди в Північній Америці, Азії та Європі.

Наприклад, Китай встановив національний рекорд температури 16 липня, коли стовпчик термометра сягнув 52,2 градуса за Цельсієм.

Дослідники Служби зміни клімату Copernicus також зазначають, що 6 липня стало найспекотнішим днем за всю історію спостережень, цього дня середня глобальна температура сягнула рекордних 17,08 градуса за Цельсієм. Учені зазначають, що в рейтингу найспекотніших днів друге і третє місце посіли 5 і 7 липня відповідно.

Раніше повідомлялося, що французький астролог Мішель де Ностредам, більш відомий як Нострадамус, схоже, передбачив рекордну спеку, від якої наразі потерпає більша частина Європи.

Глобальне потепління приблизно на 1,2 градуса за Цельсієм, яке триває від кінця 1800-х років, спричинене спалюванням викопного палива. Воно зробило хвилі тепла спекотнішими, тривалішими та частішими, а також посилило інші екстремальні погодні явища, як-от шторми та повені.

ООН прогнозує, що глобальна температура, швидше за все, тимчасово підніметься на 1,5 градуса за Цельсієм вище від доіндустріального рівня щонайменше впродовж наступних п’яти років.

"Зміни клімату тут. Це жахливо. І це лише початок. Ера глобального потепління закінчилася; настала ера глобального кипіння", – заявляв генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш.

Оценка материала:

5.00 / 1
Липень став найспекотнішим місяцем в історії: коли був пік спеки 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.07.2023 519
Еще материалы раздела «Суспільство»