<
НОВИНИ ДНЯ: Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.всі новини дня
Політика
Україна
29.07.2023 359

"Поступово просуваємося вперед": Сирський розповів про ситуацію на найгарячіших напрямках фронту

Захисники мають успіх на деяких напрямках і поступово звільняють українську землю.

15fdfda653f696ef57e8ed3555baaac6_29.07.23

На Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках ситуації залишаються напруженими. Ворог атакує, однак ЗСУ відбивають всі ворожі штурми і тримають українську землю.

Про це розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський. Пише ТСН. 

"На Куп‘янському та Лиманському напрямках противник постійно атакує, застосовуючи свої найпрофесійніші підрозділи. Щодня ми відбиваємо на цих напрямках численні штурми. Жодної нашої позиції не втрачено", - наголосив він.

Водночас на Бахмутському напрямку ситуація дуже напружена, але ЗСУ мають успіх.

"Ми поступово просуваємося вперед та звільняємо наші землі. Ворог затято чіпляється за кожен сантиметр, веде інтенсивний артилерійський та мінометний вогонь", - розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ.

За його словами, у цих умовах дуже важливо вчасно ухвалювати управлінські рішення "адекватно в обстановці, яка склалась", і вживати заходів щодо маневру силами та засобами, щодо перекидання частин і підрозділів на напрямки, де "намітився успіх", або виведення їх з-під вогню противника.

"Головна роль у цьому процесі належить штабу угруповання, офіцери якого якраз і проводять аналіз обстановки за багатьма напрямками, готують пропозиції і бойові розпорядження військам. На перший план у наших діях зараз вийшла контрбатарейна боротьба", - розповів Сирський.

Зараз ворог для підтримки своїх військ в районі Кліщіївки, Курдюмівки, Андріївки зосередив значну кількість артилерії, знищення якої є одним із головних завдань для українських військ.

Нагадаємо, видання CNN повідомило, що українські військові на півдні вперше упритул підійшли до російських "зубів дракона" начебто на схід від маленьких сіл Нове та Харкове Запорізької області України.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Поступово просуваємося вперед": Сирський розповів про ситуацію на найгарячіших напрямках фронту 5.00 5 1
Політика / Україна
29.07.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»