<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Світ
29.07.2023 389

"Залишилися крихти": в РФ описали відносини Москви і Вашингтона

В Росії кажуть, що відносин, як таких, практично немає.

e5b15ab195f2fc48ebcf7a66289242a9_29.07.23

У Росії назвали ударом "по залишках відносин між Москвою та Вашингтоном" постачання США касетних боєприпасів Україні в межах нового пакету військової допомоги. Пише ТСН. 

Про це заявив посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Анатолій Антонов, пише CNN.

"З точки зору російсько-американських відносин, сьогодні їх практично немає, залишилися лише крихти. Безумовно, надання американцями Україні касетних боєприпасів вважається серйозним ударом по тому, що залишилося від російсько-американських відносин", - висловився дипломат країни-агресорки.

За словами Антонова, рішення доправити боєприпаси ЗСУ - це "антиросійський крок" за часів адміністрації президента США Джо Байдена.

Нагадаємо, в новому пакеті військової допомоги США, серед іншого, є касетні боєприпаси. У США озвучили правила використання цього виду озброєння. Так, радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Україна не використовуватиме касетні боєприпаси на території Російської Федерації.

Тим часом представник РФ в ОБСЄ відверто збрехав, коли заявив, що країна нібито не застосовувала касетних боєприпасів в Україні. Факти використання касетних боєприпасів росіянами зафіксовані документами незалежних місій та інституцій самої ОБСЄ.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Залишилися крихти": в РФ описали відносини Москви і Вашингтона 5.00 5 1
Політика / Світ
29.07.2023 389
Еще материалы раздела «Світ»