<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та грози, але не всюди. Синоптики розповіли про погоду на 29 квітня  В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру всі новини дня
Політика
Україна
29.07.2023 633

"Перша лінія оборони армії РФ прорвана": аналітик про успіхи ЗСУ на півдні

ЗСУ пішли у наступ на двох ділянках.

74bc777213c981ef81e9471a1588d633_29.07.23

Українські Сили оборони атакують на півдні у двох напрямках, щоб у підсумку вийти на узбережжя Азовського моря. Пише ТСН. 

Про це сьогодні в етері телеканалу FREEДОМ повідомив військовий аналітик Олексій Гетьман.

"Є два напрямки наших атак на півдні. Це Бердянськ-Токмак, де ми атакуємо Работине, Новопрокопівку. Цей наступ іде на Токмак, на Мелітополь, зрештою — на Кирилівку… Це один напрямок. І наступний напрямок — це Старомайорське, напрямок на Бердянськ та Маріуполь. Наше завдання цього наступу на півдні — це вийти на узбережжя Азовського моря, щоб перекрити можливість для росіян постачати все, що необхідно до Криму, а й тим військам, які перебувають біля Криму. Якщо нам не вдасться за три тижні, як прогнозує Інститут дослідження війни, наші американські та британські союзники, то, як мінімум, ми маємо вийти на рубежі, щоб можна було тримати всі ці дороги сушею вздовж Азовського моря під нашим вогневим контролем”, — сказав Гетьман.

За його інформацією, в активних наступальних діях за цими напрямками використовують до 100 одиниць танків, зокрема й Leopard, броньовані машини Bradley. Гетьман зазначив, що за першими дуже обережними офіційними повідомленнями першу лінію оборони вже прорвано.

"Ми просуваємося далі і є всі передумови, що ми вийдемо на другу лінію, теж вона буде прорвана. Там панічні настрої у російських військовослужбовців. І тоді мета цього наступу буде досягнута. Одна з цілей, як мінімум, — це вихід на узбережжя Азовського моря”, — сказав військовий аналітик.

Він нагадав, що раніше Сили оборони України готувалися до просування та зробили все необхідне для знекровлення логістики армії РФ.

Раніше військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що третя стадія контрнаступу ЗСУ ще не почалася. Українські бійці ще не задіяли основні ударні підрозділи для участі в цій операції.

Наталія Гуменюк зазначила, що Росія накопичують сили, щоб посилити атаки на інфраструктуру та прибережну зону України.

Також у ЗСУ попереджають про нові атаки росіян. Протягом наступних днів можливі масовані удари армії Російської Федерації. Окупанти, ймовірно, не відмовляться від комбінованих атак зі застосуванням різних видів озброєння.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Перша лінія оборони армії РФ прорвана": аналітик про успіхи ЗСУ на півдні 5.00 5 2
Політика / Україна
29.07.2023 633
Еще материалы раздела «Україна»