<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
Політика
Україна
29.07.2023 374

Чи реально відновити цивільні авіаперельоти в Україні: відповідь Ігната

Доки триває війна, сподіватись на відновлення роботи цивільної авіації навряд чи можна.

3f4db7e4dc6745e8fba881ebca0811d5_29.07.23

На час дії воєнного стану повноцінна робота цивільної авіації навряд чи можлива. Пише ТСН. 

Про це в етері загальнонаціонального телемарафону "Єдині новин" заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи інформацію про можливість відновлення польотів цивільної авіації, зокрема, польотів Ryanair.

"Офіційні повідомлення з'являються, навіть представники компанії Ryanair про це заявили. Тут важко зрозуміти, як можна взагалі у стані війни проводити польоти. Ми мали зерновий коридор, з якого Росія вийшла одноосібно. Вони що, будуть з Росією домовлятися, щоб вона гуманітарні авіаційні коридори не обстрілювала? Сьогодні всі аеродроми в Україні, в нас десятки аеродромів різного призначення, є оперативними. У нас - війна і воєнний стан. Долітає в будь-яку точку країни. Можуть з'явитися ворожі ракети і дрони. Скільки летить "Кинджалів" - ви самі прекрасно знаєте. Думаю, цивільні компанії, які хочуть працювати в Україні, це дійсно приємно, що попри таку ситуацію  є бажаючі завоювати український авіаційний ринок. Питання щодо мирного часу - як буде наша перемога, буде мирне життя, буде запрошувати українська держава всіх, хто хоче бути на ринку", - сказав він.

Раніше стало відомо, що ірландська авіакомпанія Ryanair розглядає можливість відновлення рейсів до України до кінця 2023 року за умови успішних переговорів України щодо часткового відкриття повітряного простору.

"Я думаю, ми маємо бути оптимістами. Наразі міністерство працює над тим, щоб наприкінці цього року відновити деякі рейси до Києва та Львова. І якщо вони зможуть довести, що це безпечно, ми виконуватимемо ці рейси", - сказав очільник Ryanair.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи реально відновити цивільні авіаперельоти в Україні: відповідь Ігната 5.00 5 1
Політика / Україна
29.07.2023 374
Еще материалы раздела «Україна»