<
НОВИНИ ДНЯ: Обмежено придатних вже немає: що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус  Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовцівсі новини дня
Політика
Світ
30.07.2023 381

Путін ігнорує спроби Ердогана обговорити "зернову угоду" – WSJ

Турецькі дипломати намагаються звʼязатися з Кремлем іншими шляхами, щоб вирішити це питання.

e8ebf1eab92756129f5985c98bfbb9e9_30.07.23

Російський диктатор Путін уникає спроби турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана провести переговори щодо повернення до "зернової угоди". Пише ТСН. 

Дипломати повідомили журналістам, що президент Туреччини за останній тиждень неодноразово говорив, що планує провести переговори з кремлівським диктатором щодо "зернової угоди", але розмова так і не відбулася.

Джерела видання заявили, що наразі турецькі дипломати намагаються звʼязатися з Кремлем іншими шляхами, щоб вирішити це питання.

"Рішення Росії вийти з угоди, що дає змогу експортувати українське зерно по всьому світу, – це авантюра Путіна, яка може призвести до дипломатичної напруженості у відносинах із двома найвпливовішими партнерами країни – Китаєм і Туреччиною", – зазначає видання.

Водночас, на думку видання, таке рішення Москви може буде повʼязане з тим, що Ердоган повернув захисників "Азовсталі" до України, а також дозволив вступ Швеції до НАТО.

"Думаю, що Путін припинив довіряти Ердогану, як раніше. Для Путіна незвично не брати слухавку", – сказав колишній радник посольства Туреччини в Москві Гюльру Гезер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Африканський Союз закликає диктатора Путіна відновити “зернову угоду” за посередництва ООН.

Крім того, ми раніше інформували, що в Міністерстві оборони Великої Британії заявили, що зрив "зернової угоди" і російська блокада Чорного моря погіршать ситуацію із продовольством в Африці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін ігнорує спроби Ердогана обговорити "зернову угоду" – WSJ 5.00 5 1
Політика / Світ
30.07.2023 381
Еще материалы раздела «Світ»