НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Росія
29.07.2023 359

У влади РФ сильно зріс інтерес до думки росіян про вторгнення в Україну, - ISW

Російська влада все більше переймається тим, як російський електорат ставиться до вторгнення в Україну. Це пов'язано з тим, що у вересні 2023 року на країну чекають регіональні вибори, а навесні 2024-го – вибори президента.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

Повідомляється, що ініціатива Міноборони Росії щодо збільшення максимального віку призову з 27 до 30 років викликала бурхливу дискусію серед кремлівських чиновників. Джерела стверджували, що Рада безпеки РФ закликала Адміністрацію президента не підтримувати ініціативу МО через побоювання, що ця ініціатива викличе негативну реакцію громадськості та вплине на рейтинги схвалення президента РФ Володимира Путіна.

Джерела повідомили, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу проштовхнув цю ініціативу і зберіг підтримку Путіна, незважаючи на стурбованість Ради безпеки. Вважається, що Путін підтримав ініціативу Міноборони лише після того, як вислухав аргументи Шойгу щодо нестачі солдатів в Україні.

Цікаво, що представники "Єдиної Росії" бояться використати війну в Україні у своїх передвиборчих кампаніях на майбутніх регіональних та місцевих виборах, оскільки стурбовані тим, як на це відреагують виборці.

Ключові висновки ISW:

  • ЗСУ вели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту і, як повідомляється, 28 липня просунулися під Бахмутом.

  • Президент РФ Володимир Путін спробував запевнити африканські держави в тому, що Росія виконає свої зобов'язання у сфері економіки та безпеки.

  • Politico повідомляє, що перша партія відремонтованих американських танків Abrams, найімовірніше, прибуде до України у вересні.

  • Російські війська 28 липня вели наступальні дії межі Сватово – Кремінна й у районі Бахмута, на окремих ділянках просувалися вперед.

  • 28 липня українські війська продовжували контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту і, як повідомляється, просунулися вздовж лінії Сватово-Кременна, в районі Бахмута та вздовж кордону Донецької та Запорізької областей.

  • Російська влада продовжує депортувати українських підлітків до Росії під виглядом програм літніх таборів.

Оценка материала:

5.00 / 1
У влади РФ сильно зріс інтерес до думки росіян про вторгнення в Україну, - ISW 5.00 5 1
Політика / Росія
29.07.2023 359
Еще материалы раздела «Росія»