<
НОВИНИ ДНЯ: Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦКвсі новини дня
Політика
Світ
29.07.2023 512

ООН скорочує допомогу мільйонам потребуючим у світі через нестачу коштів

ООН скорочує продовольчу програму та виплати і допомогу мільйонам потребуючим у світі через нестачу коштів - на потреби організації надходить дуже мало пожертв.

Про це заявив заступник виконавчого директора Всесвітньої продовольчої програми Карл Скау, передає The Guardian.

Глобальні гуманітарні потреби і так перебувають на високому рівні, починаючи із 2021 року через пандемію, а потім - і через війну в Україні. При цьому фінансування скорочується, тож, як сказав Скау, "ми очікуємо, що 2024 рік стане ще жахливішим".

За його словами пожертвування впали приблизно вдвічі, оскільки гострий голод досяг рекордного рівня. Щонайменше у 38 із 86 країн, де працює ВПП, скорочення допомоги вже відбулося або планується найближчим часом. Йдеться про Афганістан, Сирію, Ємен та Західну Африку.

Карл Скау сказав, що оперативні потреби програми становлять 20 мільярдів доларів для надання допомоги всім, хто потребує. Організація прагнула отримати хоча б від 10 до 14 мільярдів доларів, що й було отримано агентством за останні кілька років. "Ми, як і раніше, прагнемо цього, але цього року ми отримали лише половину цієї суми, близько 5 мільярдів доларів", — зазначив заступник виконавчого директора Всесвітньої продовольчої програми.

Оценка материала:

5.00 / 1
ООН скорочує допомогу мільйонам потребуючим у світі через нестачу коштів 5.00 5 1
Політика / Світ
29.07.2023 512
Еще материалы раздела «Світ»