<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
31.07.2023 414

Монумент “Батьківщини-матері” в Києві отримає нову назву "Україна-мати"

Перейменування дасть нове життя монументальної скульптури, створеної працею українців.

6afff5598b19c00c84458f66b512cf08_31.07.23

На засіданні Вченої ради Національного музею історії України у Другій світовій війні ухвалено рішення перейменувати монумент "Батьківщина-мати" у Києві на "Україна-мати".

Про це в інтерв’ю “Українському радіо” повідомив гендиректор музею Юрій Савчук. Пише ТСН. 

За його словами, це перейменування не буде формальним кроком, а дасть нове життя монументальній скульптурі, створеній “зусиллями українських робітників, інженерів, учених”.

“Він [монумент] є унікальною пам'яткою науки і техніки. Цей монумент сьогодні отримує друге життя. Під час повномасштабного вторгнення цей монумент почав набувати іншого значення. Він є символом стійкості та незламності українського народу”, - наголосив Юрій Савчук.

Гендиректор музею нагадав, що скульптура повернута обличчям на північний схід і саме від північно-східного ворога вона “захищає нашу землю, наш народ”.

Нагадаємо, раніше в Мережі порівняли монументи Батьківщині-матері, які встановлені в Україні в Києві, та у Росії у Волгограді. Як зазначають інтернет-користувачі, різниця між двома скульптурами має приголомшливий символізм.

Оценка материала:

5.00 / 1
Монумент “Батьківщини-матері” в Києві отримає нову назву "Україна-мати" 5.00 5 1
Політика / Україна
31.07.2023 414
Еще материалы раздела «Україна»