<
НОВИНИ ДНЯ: Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травнявсі новини дня
Політика
Світ
31.07.2023 381

Найшвидший в Чорному морі: на що здатен український морський дрон-камікадзе - відео CNN

Озброєння російських кораблів не розраховане на боротьбу із швидкими, маневреними та невеликими безпілотними апаратами.

93b565da9a521e04bc2761b0878f826a_31.07.23

Українські морські дрони-камікадзе Magura V5, що використовуються для атак по російських надводних цілях, здатні нести до 300 кг вибухівки на дистанцію до 800 км. Пише ТСН. 

Про це йдеться в репортажі CNN, який став першою публічною демонстрацією цієї зброї.

Інженер, який був одним із розробників дрона, повідомив журналістам, що цей український апарат є найшвидшим серед суден, що рухаються в Чорному морі, назвавши його зброєю 21-го століття.

За його словами, озброєння російських кораблів спроектовано для боротьби з іншими кораблями і його важко використовувати для ураження невеликих і дуже швидких морських дронів.

Українські морські дрони можна використовувати не тільки для нанесення ударів, але й для доставки вантажів і розвідки.

"Ними дуже легко керувати. Вони вже жорстко обмежили пересування російського флоту. Українці просто відправляють свої дрони на полювання... Іноді росіянам щастить, і вони виводять дрони з ладу. Але в інших випадках дрони прориваються через пекло з куль і досягають своєї мети", – йдеться в репортажі.

Нагадаємо, 16 липня на окупований Севастополь було здійснено комбіновану атаку морськими та повітряними дронами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Найшвидший в Чорному морі: на що здатен український морський дрон-камікадзе - відео CNN 5.00 5 2
Політика / Світ
31.07.2023 381
Еще материалы раздела «Світ»