<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спека  Дохідність гривневих депозитів наближається до нуля не тільки через долар по 41 гривні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 1 – 7 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитиме  Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причинувсі новини дня
Політика
Україна
30.07.2023 329

Росія намагається перехопити ініціативу на Лиманському напрямку

Речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що Росія продовжує спроби перехопити ініціативу на Лиманському напрямку.

Про це він розповів в ефірі єдиного телемарафону в неділю.

"На Лимано-Куп’янському напрямку ворог намагається перехопити в нас ініціативу і вести наступальні дії, але завдяки вдалим діям наших штабів, командувачів і, безперечно, командирів і військовослужбовців на місцях ці плани не вдаються", – сказав він.

За словами Череватого, цей напрямок традиційно залишається найтяжчим з точки зору обстрілів. "Ця доба теж не стала винятком, 480 разів ворог різними артилерійськими системами вражав наші позиції", – розказав він.

Протягом доби на цьому напрямку сталося сім боєзіткнень.

"Ворог здійснює постійний рух силами й засобами і ротаційні заходи, як з самої Росії, як з окупованих територій, так і по лінії фронту, адже сама динаміка боїв змушує їх це робити, бо вони зазнають втрат", – сказав речник.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія намагається перехопити ініціативу на Лиманському напрямку 5.00 5 1
Політика / Україна
30.07.2023 329
Еще материалы раздела «Україна»