<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
01.08.2023 449

"Вагнерівці" у Білорусі. У Британії оцінили, чи втратять найманці бойову ефективність

До Білорусі прибуло вже декілька тисяч бойовиків ПВК "Вагнера". Проте їх майбутня бойова ефективність поки під питанням.

1___7709_650x410_01.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Британії в Twitter.

Британська розвідка зазначає, що "вагнерівці" базуються у наметовому таборі поблизу села Цель. Супутникові знімки зафіксували близько 300 наметів та 200 транспортних засобів.

Зображення показують, що з середини липня 2023 року сотні транспортних засобів прибули на раніше майже порожній табір. Більшість автівок - це вантажівки, мікроавтобуси та невелика кількість броньованих машин.

"Залишається незрозумілим, що сталося з важкою технікою Вагнера, яку використовували в Україні; існує реальна ймовірність того, що вони були змушені повернути їх російським військовим", - йдеться у повідомленні.

Розвідка підкреслює, що здатність "вагнерівців" захищати та зберегти свою важку техніку, зокрема авіацію, стане ключовим фактором у їх майбутній бойовій ефективності.

"Вагнерівці" у Білорусі

Нагадаємо, після невдалого заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгенія Пригожина частина його бойовиків прибула до Білорусі. Вони розташовуються у наметовому містечку біля військової бази Осиповичі.

Українські прикордонники наголошують, що поки ПВК "Вагнера" у Білорусі не становить загрози для України, але не виключаються провокації.

Нещодавно прем'єр Польщі заявив, що РФ та Білорусь направили до Сувальського коридору сотню бойовиків "Вагнера". Ця територія з’єднує Польщу з Литвою та іншими балтійськими країнами, а ткож відокремлює Калінінградську область Росії від Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Вагнерівці" у Білорусі. У Британії оцінили, чи втратять найманці бойову ефективність 5.00 5 1
Політика / Світ
01.08.2023 449
Еще материалы раздела «Світ»