<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
01.08.2023 378

У Зеленського підтвердили саміт щодо формули миру в Саудівській Аравії

Саудівська Аравія дійсно прийме саміт щодо формули миру, яку запропонував президент України Володимир Зеленський.

dscf0837_id83869_1300x867_14_650x410_01.08.23

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ОП.

За словами Єрмака, Саудівська Аравія проведе саміт на рівні радників із національної безпеки та політичних радників лідерів держав. Саміт відбудеться незабаром в одному з міст Саудівської Аравії.

Як пояснив керівник ОП, реалізація формули миру Зеленського передбачає трифазну структуру. Перша фаза - зустрічі з послами щодо кожного пункту формули миру. Друга фаза - зустрічі радників із національної безпеки для пошуку оптимальних механізмів реалізації формули.

"Першу таку зустріч ми організували в партнерстві з данськими колегами. Вона відбулася в Копенгагені в червні. Наступна зустріч відбудеться незабаром. Її прийматиме саудівське місто", - зазначив Єрмак.

Третій етап реалізації формули миру, як додав керівник ОП, - це установчий саміт на рівні лідерів держав. Його планують провести до кінця 2023 року.

Саміт миру в Саудівській Аравії

Вчора видання The Wall Street Journal з посиланням на дипломатів повідомило, що в Саудівській Аравії відбудеться саміт щодо миру в Україні. Як зазначалося, на саміт не запрошували РФ. За даними WSJ, проведення саміту заплановано на 5 і 6 серпня.

Сьогодні ж проведення такої зустрічі підтвердили в Чехії. Представник Міністерства закордонних справ Чехії Деніел Дрейк розповів, що його країна братиме участь в цьому саміті.

Крім цього, очікується, що участь в заході візьмуть країни Заходу, а також країни, що розвиваються, включно з Індією та Бразилією.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Зеленського підтвердили саміт щодо формули миру в Саудівській Аравії 5.00 5 2
Політика / Світ
01.08.2023 378
Еще материалы раздела «Світ»