НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
01.08.2023 522

Резніков про виробництво дронів: в Україні справжній бум

В Україні справжній бум виробництва дронів. Зокрема, через те, що уряду вдалося спростити процедури для розробників та виробників озброєння та військової техніки.

_reznikov_foto__vitalii___nosach_rbk_ukrai__na__11_650x410_01.08.23

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, передає РБК-Україна.

"В Україні справжній бум виробництва дронів. Завдяки нашій політиці Україна здатна самостійно забезпечити себе бронежилетами, шоломами, формою, взуттям тощо", - заявив він.

За словами міністра, минулого року з ініціативи Міноборони уряд спростив процедури для розробників та виробників озброєння та військової техніки.

Резніков наголосив, що тепер замість двох років процедура введення в експлуатацію виробів сягає лічених тижнів разом з укладанням державних контрактів.

Крім того, він зазначив, що нещодавно в Україні врегулювали питання прибутків для українських постачальників сектора оборони і тепер у них однакові права з іноземцями.

Армія дронів

Благодійна ініціатива United 24 разом з Мінцифри та Генштабом ЗСУ створила проект, який збирає кошти для закупівлі дронів для українських військових.

Також у рамках проекту вдалося підготувати вже понад 10 тисяч операторів безпілотників.

Завдяки проекту "Армія дронів" вдалося придбати 12 безпілотників українського виробництва для військових, які перебувають на передовій у Донецькій області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Резніков про виробництво дронів: в Україні справжній бум 5.00 5 1
Політика / Україна
01.08.2023 522
Еще материалы раздела «Україна»