<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше  Обмежено придатних вже немає: що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус  Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюквсі новини дня
Політика
Україна
01.08.2023 310

ГУР привітало російських моряків зі "святом": прислали відео з "вірусом" та отримали секретну інформацію

Окупанти подякували розвідці за "привітання".

b557b25233f4b0dd4bafea77d181e4b9_01.08.23

Українські хакери привітали російських моряків зі "святом", приславши їм відео з вірусом, який здатен зчитувати інформацію з електронних носіїв. Окупанти спочатку зраділи "привітанню" та навіть подякували. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, українські хакери помістили до російських систем масової розсилки повідомлень (рекламний spam).

"Таким чином російські моряки, в тому числі командири вмс рф, отримали повідомлення на месенджери Viber, Telegram, WhatsApp. Моряки сердечно дякували за привітання і лише потім відкривали зазначене відео. Саме "привітання" містило відео з атаками на російські військові кораблі, в тому числі на крейсер "москва", - повідомили у ГУР.

У цих повідомленнях була "троянська програма", яка здатна зчитувати дані з носіїв, у тому числі й секретну інформацію. У ГУР зазначили, що "даний час потік інформації, в тому числі конфіденційної, продовжується".

"Одночасно зламано сервери трьох російських урядових сайтів. В тому числі сайт "євразійського економічного союзу". На них також було розміщено згадане відео і отримано доступ до закритої інформації", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Маріуполі група спротиву знешкодила три військові вантажівки росіян та пошкодила місце розташування військово-інженерного підрозділу окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 1
ГУР привітало російських моряків зі "святом": прислали відео з "вірусом" та отримали секретну інформацію 5.00 5 1
Політика / Україна
01.08.2023 310
Еще материалы раздела «Україна»