<
НОВИНИ ДНЯ: У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищвсі новини дня
Політика
Світ
01.08.2023 299

Звільнити Крим до Різдва: Британія тренує українських спецпризначенців – ЗМІ

Операція включатиме удари по армії РФ з повітря, суші та моря.

c53daa0e3ce67b28cd456064bf397e66_01.08.23

Британські військові тренують елітну українську бригаду спецпризначенців на закритій базі, щоб допомогти Україні повернути Крим до Різдва. Пише ТСН. 

Про це 29 липня повідомив британський таблоїд Sunday Express з посиланням на джерела.

За інформацією ЗМІ, понад 2 тисячі українських військових прибули до віддаленого місця в Дартмурі в Англії для участі у спеціальних навчаннях.

Джерела видання стверджують, що ці військові стануть вістрям операції з повернення Криму, в той час як дві інші сили, які не розкривають в публікації, здійснюватимуть паралельні атаки.

"Операція включатиме удари з повітря, суші та моря, українські спецназівці використовуватимуть технологію для підриву та паралізації російських військ. В інших місцях бронетанкові підрозділи прориватимуть оборону", - йдеться у матеріалі.

Операції будуть відбуватись за підтримки нових запасів ракет дальнього радіусу дії, які постачатимуться з Великої Британії, США та Німеччини.

Навчання проходять в бойовому таборі в Окегемптоні в графстві Девон під наглядом Королівської морської піхоти. Вони включають в себе класичні марші з дальнім заходом, за якими слідують атаки ротних груп з використанням бойових патронів. Табір у Окегемптоні – закрите місце для усіх інших військових підрозділів і громадськості.

У суботу ввечері високопоставлений представник британського військового відомства зазначив, що акцент роблять на використанні гнучкої тактики НАТО, щоб допомогти українським військам "сформувати бойовий простір" перед тим, як завдати удару в серце ворога.

"Операція з його (Криму - ред.) відвоювання буде операцією з розгортання численних атак на російські війська… Ми можемо навчити їх нашій тактиці і показати, як користуватися технікою, але успіх буде залежати від здатності українців швидко адаптуватися і долати труднощі", – зазначило джерело.

Нагадаємо, Кирило Буданов дав чітку відповідь, коли ЗСУ будуть у Криму.

Оценка материала:

5.00 / 1
Звільнити Крим до Різдва: Британія тренує українських спецпризначенців – ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
01.08.2023 299
Еще материалы раздела «Світ»