<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 рокивсі новини дня
Політика
Світ
01.08.2023 356

У ГУР дали пораду росіянам після нальоту безпілотників на Москву

Починаючи війну проти України, Росія мала розуміти, що бойові дії перенесуться на її територію.

5e1c75343ac1243aba4b28b96cdda1f5_01.08.23

Після атаки дронами на Москву 30 липня в українській розвідці заявили, що це нова реальність для росіян, і порадили їм звикати. Пише ТСН. 

Про це представник ГУР Андрій Юсов заявив у ефірі телемарафону "Єдині новини" 31 липня.

Коментуючи наліт безпілотників на Москву, представник розвідки наголосив, що саме президент Росії Володимир Путін є головним винуватцем інцидентів у столиці та в країні-агресорці загалом.

"Головний винуватець і цих, і інших інцидентів і на території Москви, і на території у цілому так званої РФ, і на окупованих територіях – це, звичайно, режим Путіна, безпосередньо російський диктатор, його оточення, яке ухвалило і реалізувало рішення про напад на Україну", – сказав Юсов.

Він додав, що коли Росія починала війну проти України, то мала розуміти, що бойові дії перенесуться на її територію.

"Це норма і нова реальність, до яких росіяни повинні звикати. Бізнес у РФ має розуміти, що злочини Кремля приводять у глухий кут не тільки режим Путіна, а й усю країну. Навіть жителі Москви розуміють, що нічого не йде за планом", – повідомив представник ГУР.

Він також звернув увагу, що атака на Москву – дуже чутливий момент для Путіна. Кремль намагається замовчати наліт безпілотників, щоб не розчарувати москвичів: "Вони бояться настроїв усередині самої Москви".

Атака безпілотниками по Москві 30 липня

Кілька безпілотників атакували вежі "Москва Сіті" у столиці РФ у ніч проти 30 липня, після чого місцева влада заявила про незначні пошкодження фасадів двох офісних веж та поранення охоронця. Водночас у російському Міноборони традиційно відзвітували про нібито знищення дронів. Внаслідок інциденту припиняли роботу аеропорту "Внуково".

Коментуючи наліт БПЛА на Москву, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав, що "говорити про російський "спокій в глибинці" вже не доводиться. Вони отримали те, що хотіли".

За словами екскерівника Служби зовнішньої розвідки України Миколи Маломужа, удари по Москві є ударами по престижу Путіна і Міноборони Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ГУР дали пораду росіянам після нальоту безпілотників на Москву 5.00 5 2
Політика / Світ
01.08.2023 356
Еще материалы раздела «Світ»