<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
01.08.2023 295

Кремль нездатний захистити росіян від війни – розвідка Британії назвала ознаки

Британська розвідка пояснила, чому влада РФ нездатна захистити своє населення від війни.

f8ec4f7d24abf28f39b9fd69317bcd47_01.08.23

Атаки дронів на Москву і пришвидшення призову до армії свідчать, що в Кремлі вже не здатні захистити власне населення від війни. Пише ТСН. 

Про це йдеться у щоденному звіті Міністерства оборони Великої Британії.

Як зазначається у зведенні, російська влада приділяє першочергову увагу внесенню поправок до законодавства, що дозволяють швидко призвати до армії більше чоловіків.

У середині липня 2023 року Держдума збільшила максимальний вік призову на військову службу від 27 до 30 років, зберігши нижню межу в 18 років.

Крім того, 24 липня президент Володимир Путін підписав законопроєкт, який поступово підвищує верхню вікову межу для тих, хто підлягає призову в резерв, при цьому старші офіцери тепер можуть бути мобілізовані до 70 років.

За даними британської розвідки, це може забезпечити швидке збільшення кількості військових для бойових дій в Україні.

"Збільшення шансів бути вимушеним воювати, атаки безпілотників на Москву, винятковий рівень внутрішніх репресій та нещодавній заколот "Вагнера" в сукупності наголошують на нездатності російської держави захистити населення від війни", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Росії вдесятеро підвищили штраф за не прибуття до військкомату.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кремль нездатний захистити росіян від війни – розвідка Британії назвала ознаки 5.00 5 1
Політика / Світ
01.08.2023 295
Еще материалы раздела «Світ»