<
НОВИНИ ДНЯ: Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордіввсі новини дня
Політика
Світ
01.08.2023 314

Путін маніпулює переговорами на тлі контрнаступу ЗСУ: в ISW пояснили чому

Своїми заявами диктатор намагається спростувати успіхи ЗСУ на фронті.

0077eb504c0da5b94832b43f8c97ade5_01.08.23

Російський президент-диктатор Володимир Путін маніпулює темою переговорів з Україною, почати який нібито заважають контрнаступальні операції ЗСУ. Разом з тим окупаційні війська РФ продовжують свої штурми та атаки на Донбасі. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Фахівці зауважують, що очільник Кремля на пресконференції на саміті "Росія - Африка" 29 липня звинуватив Київ у початку широкомасштабного контрнаступу. Нібито задля того, щоб РФ не могла обговорювати припинення вогню, поки її окупаційний військовий контингент намагається відбитися від атак ЗСУ.

В ISW зазначають, що російські офіційні особи раніше використовували згадку про переговори як "зброю", щоб звинуватити Україну в тому, що "вона є стороною, яка не бажає розпочинати переговори".

"Путін, ймовірно, використовує обговорення контрнаступу ЗСУ, щоб спростувати повідомлення про успіхи України на полі бою, і звинуватити Україну в відсутності інтересу в потенційному переговорному процесі", - наголошують фахівці.

Аналітики також зауважують, що війська РФ проводили свої атаки, зокрема в Луганській та Донецькій областях. Дії окупантів відбуваються майже безперервно від того часу, як ЗСУ розпочали контрнаступальні дії.  "При чому му Путін про це не згадав", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, президент Африканського союзу Азалі Ассумані на російсько-африканському саміті в Санкт-Петербурзі заявив, що Путін готовий "шукати рішення" для припинення війни, але за однієї умови. Так, диктатору нібито потрібно переконати Україну сісти за стіл переговорів. Він також заявив, що Африканський союз буде посередником у переговорах України та РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін маніпулює переговорами на тлі контрнаступу ЗСУ: в ISW пояснили чому 5.00 5 1
Політика / Світ
01.08.2023 314
Еще материалы раздела «Світ»