<
НОВИНИ ДНЯ: Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травнявсі новини дня
Політика
Україна
01.08.2023 1042

Ветерани становитимуть майже третину керівництва військкоматів до кінця року, - Міноборони

До кінця року майже третину керівного складу всіх військкоматів планують замінити на ветеранів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника Міністра оборони України Олександра Павлюка в ефірі телемарафону.

"Дуже важливе питання та людський виклик: чому ТЦК (територіальні центри комплектації - ред.) очолюють люди, які не воювали, люди, які не мають досвіду. Тому над цим питанням ми також попрацювали та запропонували: до кінця року 30% керівного складу мають замінити людьми, які воювали", - розповів Павлюк.

Він уточнив, що йдеться про людей, які не можуть продовжувати службу через різні поранення. Але це не швидкий процес, оскільки ветерани повинні мати бажання працювати у ТЦК та пройти відповідну підготовку, набратися досвіду, бо це не така проста робота. І, як зазначив Павлюк, ці люди мають бути гідними посади у військкоматі.

Заступник голови Міноборони додав, що така робота вже проводиться. Зокрема, роти охорони ТЦК від 50 до 70% замінені хлопцями, які воювали та мають поранення.

"Зараз ми дійшли етапу заміни керівного складу. Спробуємо. Головне - це не зірвати процес мобілізації, тому що це основне", - резюмував він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ветерани становитимуть майже третину керівництва військкоматів до кінця року, - Міноборони 5.00 5 2
Політика / Україна
01.08.2023 1042
Еще материалы раздела «Україна»