<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
01.08.2023 381

Контрнаступ ЗСУ на півдні вже виснажив сили двох російських армій, - британська розвідка

На півдні України запеклі бої продовжуються у двох секторах. У російської армії спостерігається нестача артилерійських боєприпасів, нестача резервів та проблеми із забезпеченням флангів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, на південь від Оріхова українські атаки були зосереджені на 58-й загальновійськовій армії Росії (58 САА). Ця армія, швидше за все, виснажена, оскільки її передові частини ведуть напружені бої вже понад вісім тижнів.

Далі на схід, на південь від Великої Новосілки, російські сили, що обороняються, відтягуються як зі Східного, так і з Південного військових округів, що, ймовірно, створює проблеми координації.

За даними британської розвідки, підрозділи 5-ї загальновійськової армії, ймовірно, зазнають особливого тиску і, ймовірно, також вважають, що їм давно настав час провести ротацію з лінії фронту.

"На півдні загальними проблемами для російських командирів, швидше за все, будуть брак артилерійських боєприпасів, брак резервів та проблеми із забезпеченням флангів частин в обороні", - зазначають у Міноборони Британії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Контрнаступ ЗСУ на півдні вже виснажив сили двох російських армій, - британська розвідка 5.00 5 1
Політика / Україна
01.08.2023 381
Еще материалы раздела «Україна»