<
НОВИНИ ДНЯ: Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на святовсі новини дня
Політика
Світ
01.08.2023 370

США не сприяють атакам України по території Росії, - Білий дім

Сполучені Штати Америки "не заохочують і не сприяють" атакам України по території Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі в інтерв'ю CNN.

"Я просто хочу чітко пояснити, що ми не заохочуємо і не сприяємо цим атакам... Ми обговорювали з українцями наші побоювання з приводу атак по території Росії", - сказав Кірбі, коментуючи атаки дронів на Москву.

Він зазначив, що українці "самі відповідають за вибір своїх цілей та за те, де вони збираються розмістити свій військовий потенціал".

Кірбі також наголосив, що ЗСУ досягають успіхів під час контрнаступу і Сполучені Штати будуть продовжувати забезпечувати Україну усією необхідною технікою.

"Ми дійсно хочемо зосередитися на тому, що відбувається на території України. Вони досягають певного прогресу. І ми збираємося продовжувати стежити за тим, щоб вони мали всі необхідні матеріали. Ви могли помітити це в останніх пакетах, які ми надіслали. Техніка для розмінування займала перше місце в списку", - додав представник Білого дому.

Оценка материала:

5.00 / 1
США не сприяють атакам України по території Росії, - Білий дім 5.00 5 1
Політика / Світ
01.08.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»