<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.08.2023 407

Здорожчання пального призведе до зростання цін: що буде з курсом гривні

Фінансист попереджає, що коли війна закінчиться, звісно, курс гривні доведеться "відпустити".

f3cecefef746a62c31ca05b9d98ab6ab_03.08.23

Ціна на бензин та дизпальне в Україні зростають. Відповідно, це викличе і здорожчання продуктів та різних товарів, адже всі ціни прив'язані до логістики. Пише ТСН. 

Що буде після цього з гривнею і доларом, розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Він запевнив, що зараз немає жодних передумов, щоб долар зріс до кінця року.

В нас зараз курс фіксований. Це виправдано, тому що під час війни, якщо ви б цього не робили, то ми б ловили курс гривні де завгодно. Зараз Нацбанк кожного місяця продає по 2 мільярда доларів власних резервів для того, щоби компенсувати цю різницю. Тільки завдяки тому, що ми кожного місяця десь там під 4 мільярда отримуємо грошей від західних партнерів, ми можемо тримати цю ситуацію", – каже експерт.

Проте фінансист попереджає, що коли війна закінчиться, звісно, курс гривні доведеться "відпустити".

Оценка материала:

5.00 / 2
Здорожчання пального призведе до зростання цін: що буде з курсом гривні 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
03.08.2023 407
Еще материалы раздела «Економіка»