<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
03.08.2023 344

Капітан запасу ВМС України розповів, яка зброя потрібна Україні, щоб розблокувати Чорне море

Експерт вважає, що суттєво на ситуацію можуть вплинути літаки F-16.

Україні, щоб розблокувати Чорне море, потрібна допомога західних партнерів. Це – системи ППО, літаки, мобільні ракетні катери. Пише ТСН. 

Про це на брифінгу у "Медіацентрі Україна – Одеса" розповів Андрій Риженко, капітан 1 рангу запасу ВМС України.

Експерт зазначив, що загрозою судноплавству в Чорному морі є також і російські міни, які потрібно знищувати.

"У нас на озброєнні є ракети, які можуть тримати росіян на відстані 200 кілометрів від наших портів. Також вагомим фактором протидії можуть бути наші протиповітряні сили. Є можливість, що США передадуть нам чотири комплекси NASAMS, вони прикриють, дозволять забезпечити безпеку судноплавства в наших територіальних водах. У середньостроковій перспективі літаки F-16 дуже сильно повпливають на ситуацію. Вони можуть атакувати ворожі кораблі", – пояснив він.

Андрій Риженко додав, що суттєво проблему можуть вирішити й мобільні ракетні катери, які можуть атакувати окупантів біля окупованого Криму та Новоросійська.

“Ми б могли отримати такі катери від партнерів, вони б могли зайти у наші води по Дунаю. І сучасні технології дозволяють озброїти потужними ракетами навіть безекіпажні катери”, – зазначив Риженко.

Нагадаємо, ізраїльський корабель першим "прорвав" зернову блокаду Росії та прямує до України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Капітан запасу ВМС України розповів, яка зброя потрібна Україні, щоб розблокувати Чорне море 5.00 5 1
Політика / Україна
03.08.2023 344
Еще материалы раздела «Україна»