<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.08.2023 556

Цінна знахідка: у Перу виявили скам'янілі рештки кита, що може бути найважчою твариною

Тварина претендує на звання найважчої, яка коли-небудь існувала на Землі.

8be5db8920279b98f0eaa486be891ac8_04.08.23

Вчені-палеонтологи виявили останки величезного кита, що давно вимер, у скелі в пустелі Іка на півдні Перу. Припускають, що маса тіла тварини може сягати сотень тонн. Пише ТСН. 

Про це повідомляє The Guardian.

Детальніше про відкриття

Як розповів палеонтолог з Пізанського університету Альберто Колларета, знахідка стала абсолютно унікальною, йому не доводилося бачити таке раніше. "Це найважчий скелет серед ссавців, можливо, найважчий хребет з тих, що будь-коли існували", — сказав він.

Донедавна синій кит вважався рекордсменом за розміром тіла. Гігантський скелет синього кита, що розміщений у лондонському Музеї природної історії, має довжину понад 25 метрів та важить 4,5 тонни.

Але новий вид, який має назву Perucetus colossus, може бути більшим і важчим за синього кита. Попри те, що його довжина становила всього 20 метрів, скелет був би вдвічі-втричі важчим за скелет 25-метрового синього кита через щільніші кістки. За оцінками дослідників, маса його тіла мала становити від 85 до 340 тонн.

Відзначається, що знахідка дала важливу інформацію про гігантизм ранніх китоподібних тварин, у тому числі дельфінів, китів і морських свиней. Хоча зазвичай сині кити та їхні предки зустрічаються у відкритому морі, виявлена тварина еволюціонувала на мілководді у прибережних водах.

Раніше астрономи вперше виявили дві планети, що обертаються навколо зірки по одній орбіті. Вони спостерігали цей процес у новонародженій планетній системі на відстані 370 світлових років від нас.

Оценка материала:

5.00 / 1
Цінна знахідка: у Перу виявили скам'янілі рештки кита, що може бути найважчою твариною 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.08.2023 556
Еще материалы раздела «Суспільство»