<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
03.08.2023 378

Стефанчук анонсував зміни до законодавства для виборів після війни

Парламентські вибори в Україні відбудуться лише після закінчення війни. Але для їх проведення потрібні зміни до законодавства.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю голови Верховної ради Руслана Стефанчука виданню Liga.

"Багато міжнародних колег під час спілкування запитують: "Чи думаєте ви про наступні вибори?" Я їм завжди кажу: "Ми думаємо про нашу перемогу, а вибори мають бути після нашої перемоги". І тут вже дійсно потрібні будуть зміни в законодавство". - сказав він.

За словами Стефанчука, парламент як мінімум повинен пояснити, які це будуть вибори: "Бо Конституція передбачає тільки два види виборів: чергові та позачергові. Післячергових не існує. І ще є ціла низка інших законодавчих неузгодженостей. Треба зрозуміти, як нам виходити з цієї юридичної плутанини".

Спікер упевнений, що проводити будь-які вибори у період воєнного стану неможливо. "Без забезпечення участі у виборах військовослужбовців, людей, які виїхали за кордон і знайшли тимчасовий прихисток в інших країнах, без гарантування безпеки виборчого процесу, без інших більш дрібних питань - це неможливо", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стефанчук анонсував зміни до законодавства для виборів після війни 5.00 5 1
Політика / Україна
03.08.2023 378
Еще материалы раздела «Україна»