<
НОВИНИ ДНЯ: Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб  Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°всі новини дня
Політика
Україна
04.08.2023 640

Данілов розповів, якою зброєю Україна може завдавати ударів по території РФ

Це можливо озброєнням власного виробництва, а зброя партнерів - табу.

Україна не має заборон на використання озброєння, яке виготовлене вітчизняним військово-промисловим комплексом, для завдання ударів по території країни-агресорки Росії.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону. Пише ТСН. 

"Як у нас може бути табу, якщо країна-агресорка проти нас розгорнула величезну військову кампанію. Якщо вони майже щодня вбивають наших дітей – які мають бути табу?", - висловися він.

Данілов нагадав про домовленість Києва з міжнародними партнерами про те, що не Україна не буде застосовувати їхнє озброєння по території Росії. За словами Данілова, це потрібно, щоб партнерів не звинувачували нібито у причетності до війни. Разом з тим ця заборона не стосується зброї, розробленої українським військово-промисловим комплексом.

"У нас є певні досягнення в цьому. Хоча не все можна розповідати, але те, що дізналися представники CNN щодо морських дронів - це речі, які мають дуже обмежена кількість країн", - заявив секретар РНБО.

Також Данілов додав, що подібні розробки на відмінно виконують бойові завдання.

Нагадаємо, раніше Данілов анонсував посилення захисту портів зброєю українського виробництва. За його словами, наразі Україні не вистачає засобів ППО щодо деяких видів російського озброєння. Натомість український військово-промисловий комплекс вже виробляє засоби, що дозволять посилити захист портової інфраструктури.

Оценка материала:

5.00 / 2
Данілов розповів, якою зброєю Україна може завдавати ударів по території РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
04.08.2023 640
Еще материалы раздела «Україна»