<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Політика
Світ
04.08.2023 370

Між нами прірва: як українці та росіяни ставляться до Сталіна

Соціологи проаналізували ставлення українців і росіян до диктатора.

5c934ea40ff5366cecda96051e6b82c4_04.08.23

Так, переважна більшість українців – 61% – негативно ставляться до радянського диктатора Йосипа Сталіна. Натомість у Росії переважно позитивно ставляться до нього – показник сягає 60% громадян. Пише ТСН. 

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Деталі

Питання до респондентів формулювалося таким чином: "Як ви особисто в цілому ставитеся до Сталіна?". Серед запропонованих відповідей:

  • "із захопленням";
  • "з повагою";
  • "із симпатією";
  • "байдуже";
  • "з неприязню, роздратуванням";
  • "зі страхом";
  • "з огидою, ненавистю".

За даними дослідження, в Україні і молодь, і люди старшого віку мають виразно критичне ставлення до Сталіна. У Росії ж навіть серед молоді 18-24 років 48% позитивно сприймають диктатора, лише 8% заявили про негативне ставлення. Якщо ж говорити про старше покоління держави-агресорки, то серед його представників панує ще краще ставлення до диктатора.

"Ставлення до Сталіна – яскравий ціннісний маркер, який демонструє прірву між українцями й росіянами", – вважає виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

Раніше йшлося про те, що російський президент Володимир Путін сьогодні користується методами кривавого диктатора Йосипа Сталіна. У ГУР МО вважають, що після смерті Путіна на Росію чекає те саме, що було після закінчення правління його "наставника".

Оценка материала:

5.00 / 1
Між нами прірва: як українці та росіяни ставляться до Сталіна 5.00 5 1
Політика / Світ
04.08.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»