<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
05.08.2023 318

Жданов розповів про ситуацію в армії РФ: чи багато в окупантів снарядів, бронетехніки та живої сили

Жданов вважає, що окупантам може бракувати боєприпасів.

ce3cc372ac847c893abd9fa9ee0beab7_05.08.23

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що російська окупаційна армія стикається з браком боєприпасів, ненавченими загарбниками та застарілою технікою.

Про це він сказав в інтерв’ю ТСН.ua.

"З чим стикається ворог... У нього є нестача, починає не вистачати йому боєприпасів. Вони змушені обмежувати свою артилерію, вже на окремих напрямках ми це відчуваємо. І взагалі кількість їхніх артилерійських снарядів, які вони випускають на добу, різко знизилася. Принаймні десь учетверо-уп’ятеро", – вважає Жданов.

Військовий експерт також заявив, що, ймовірно, в окупантів є брак досвідчених військових, яких відправляють на фронт.

"У них знову почалася хвиля падіння боєздатності частин за рахунок того, що вони тягнуть на відновлення втрат особовий склад, який не пройшов навчання. Те, що військкомати назбирали – вони відправляють на фронт... Сьогодні є ресурс, який або взагалі не служив, або служив, але дуже-дуже давно... Якщо і будуть маси мобілізовані внаслідок оголошення мобілізації, то вони будуть ненавчені", – зазначив він.

Також Жданов додав, що все рідше окупаційна армія тягне на фронт сучасну бронетехніку.

"Ну, і техніка... З Алтайського краю ешелони з танками вже все менше і менше виходять. Переважно ідуть вантажівки... бронетранспортери... є артилерія частково, але важкої техніки (танки, БМД)... стає набагато менше", – пояснив військовий експерт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жданов розповів про ситуацію в армії РФ: чи багато в окупантів снарядів, бронетехніки та живої сили 5.00 5 1
Політика / Україна
05.08.2023 318
Еще материалы раздела «Україна»