<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
05.08.2023 1495

Командир взводу зливав Росії дані про захисників та іноземну зброю: військового суворо покарали

Військового визнали винним у державній зраді.

9521b806aeb01fd01fe3cfddcdb7a4de_05.08.23

В Україні до 12 років позбавлення волі засудили колишнього командира взводу, який працював на Росію: він передавав окупантам дані про тренування українських воїнів та іноземну зброю. Пише ТСН. 

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, російським агентом виявився екскомандир взводу в одному із центрів підготовки підрозділів Національної гвардії. Він був завербований працівником 316-го розвідцентру головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як гру), який представлявся Сергієм Пріваловим. Зраднику обрали позивний "Річард" та запропонували передавати дані про українську оборону.

"Агент збирав інформацію про іноземну військову допомогу підрозділам Нацгвардії, зокрема щодо бойової підготовки українських воїнів. Військова контррозвідка СБУ поетапно задокументувала злочинні дії ворожого агента і затримала його на спробі переправлення таємної інформації російському гру", - йдеться у повідомленні.

Суд визнав українського військового винним у державній зраді та засудив до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Київській області затримали пілота однієї із українських авіакомпаній. Він підтримував російських загарбників, радів ракетним ударам та чекав на окупацію Києва.

Оценка материала:

5.00 / 1
Командир взводу зливав Росії дані про захисників та іноземну зброю: військового суворо покарали 5.00 5 1
Політика / Україна
05.08.2023 1495
Еще материалы раздела «Україна»