<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
05.08.2023 322

Не мали досвіду такої великої війни: екскомандир "Азову" пояснив, чому стратегії НАТО не працюють в Україні

За словами Жоріна, країни Альянсу ніколи безпосередньо не брали участі в таких війнах і конфліктах, у якому зараз перебуває Україна.

d06d644688bc9e07c59c7b8441ff71ea_05.08.23

Стратегії НАТО в російсько-українській війні не працюють, адже Альянс бойових зіткнень такого масштабу ніколи не бачив. Пише ТСН. 

Про це заявив заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади, екскомандир полку "Азов" Максим Жорін в інтерв'ю "НВ".

"Будь-яке навчання та обмін досвідом із західними партнерами мають допомагати створювати власну стратегію. І не варто сподіватися на те, що чиясь стратегія і поради повною мірою виявляться панацеєю для нашої ситуації. Так не буде. Це неможливо", – вважає Жорін.

Він пояснює, що переймати досвід НАТО, звичайно, потрібно. Однак варто звертати увагу, що країни-члени Альянсу ніколи "безпосередньо не брали участі в таких війнах і конфліктах, у якому зараз перебуваємо ми".

"Дуже багато корисних сучасних розробок для управління боєм і військами, комплексами артилерії – всього цього ЗСУ навчаються і беруть на озброєння (від НАТО. – Ред.). Але якщо говорити про стратегію, то має бути комплексний підхід: набутий Україною досвід поєднується зі знаннями Заходу. У чистому вигляді будь-які стратегії НАТО, на мою думку, працювати не будуть", – підсумував екскомандир "Азову".

Раніше британська розвідка повідомила, що РФ готує нові великі формування військ для війни в Україні. Також розвідка Британії назвала фактор, що уповільнює контрнаступ ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Не мали досвіду такої великої війни: екскомандир "Азову" пояснив, чому стратегії НАТО не працюють в Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
05.08.2023 322
Еще материалы раздела «Україна»