<
НОВИНИ ДНЯ: Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  Зеленський знайшов посаду Залужному: де і ким працює колишній головком ЗСУ  Легалізація криптовалюти. Які країни узаконили цифрові гроші та яка ситуація в Україні  Черги до ТЦК вдасться розвантажити, але є “неприємний” нюанс – нардеп  В Україні 10 травня переважно без опадів, уночі ймовірні заморозки  Мільйонні доходи нардепів 2023 року зросли: хто отримав найбільше  Залужний і Ліна Костенко отримали звання почесних громадян Києвавсі новини дня
Політика
Україна
04.08.2023 363

Українські пілоти наприкінці літа вирушать опановувати F-16

Відправлення українських пілотів до Європи, де вони опановуватимуть літаки F-16, відбудеться в кінці літа.

Про це під повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Ми орієнтуємося на кінець літа, що стартує відправка пілотів до європейських країн на серйозне навчання. І тому треба розуміти, що воно не буде таким швидким, але й не буде таким довготривалим, як сподіваються росіяни. Думаю, що наші пілоти так само швидко будуть сприймати навчальну програму F-16, як опанували Patriot. Єдине, що треба, щоб увесь склад авіаційної коаліції, усі країни, які мають навчальні бази, мають тренажери, мають інструкторів, літаки навчальні, щоб усі долучились, тому що нам треба швидко якомога більше людей прогнати через програму навчання», - сказав Ігнат.

Він зазначив, що українським пілотам потрібно не лише навчитися літати на F-16, але й застосовувати десятки типів його озброєння. Ігнат нагадав, що у США після оцінювання українських пілотів дійшли висновку, що на їх перепідготовку знадобиться близько 4 місяців. Водночас лише на практиці буде зрозуміло, кому з пілотів і скільки часу знадобиться для навчання, додав він.

Водночас, за словами речника, Україні до того часу, поки вона отримає винищувачі, вкрай потрібне посилення ППО.

«Посилюватись потрібно, тим паче зимовий період наступає і росіяни, можливо, захочуть проводити певні провокації. Тому без варіантів — треба посилювати ППО», - заявив Ігнат.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські пілоти наприкінці літа вирушать опановувати F-16 5.00 5 1
Політика / Україна
04.08.2023 363
Еще материалы раздела «Україна»