<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: хто може виїхати за кордон і що для цього потрібно  У Трампа згадали про Україну при формуванні президентської програми нацбезпеки  На початку тижня в Україні стане ще холодніше: прогноз погоди на 13 травня  Україну накриє похолодання, місцями дощитиме: прогноз на початок тижня  В Україні у понеділок до +14°, подекуди - невеликий дощ  Синоптики розповіли про погоду на робочий тиждень в Україні  На Україну чекають заморозки: прогноз погоди на 13 травня всі новини дня
Політика
Світ
05.08.2023 533

Росія хоче купити у КНДР артилерійські снаряди, - Кірбі

Росія планує розширити військову взаємодію з Північною Кореєю та придбати у неї партію артилерійських снарядів для використання на війні проти України.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає РБК-Україна з посиланням на Укрінформ.

Він зазначив, що таку інформацію здобула американська розвідка.

"Інформація, отримана нами, вказує на те, що Росія прагне розширити військову співпрацю з КНДР, зокрема, шляхом продажу артилерійських снарядів Росії", - заявив Кірбі.

Координатор Радбезу додав, що останній візит російського міністра оборони Сергія Шойгу до КНДР пов'язаний саме з намаганнями РФ переконати Пхеньян у продажі боєприпасів.

КНДР та війна Росії проти України

Північна Корея відкрито підтримує російську агресію в Україні, а з початку року, згідно до інформації США, постачає боєприпаси бойовикам "Вагнера".

Також нещодавно Шойгу їздив до КНДР - у Білому домі зазначили, що таким чином він міг просити про підтримку у вигляді зброї. Пізніше Державний департамент США заявив, що накладе додаткові санкції на КНДР або будь-яку іншу країну, яка буде постачати зброю росіянам.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія хоче купити у КНДР артилерійські снаряди, - Кірбі 5.00 5 1
Політика / Світ
05.08.2023 533
Еще материалы раздела «Світ»