<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"всі новини дня
Політика
Світ
05.08.2023 268

У Держдепі США заявили про готовність допомогти РФ виконати вимоги "зернової угоди"

Сполучені Штати готові допомогти Росії у виконанні вимог "зернової угоди", але Москві необхідно визначитися зі своїми запитами.

Про це заявив координатор санкційної політики Держдепартаменту США Джеймс О'Брайєн, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його брифінг.

"Передусім, Росії необхідно ясно дати зрозуміти, що вона запитує. Вона висувала низку різних вимог. Усі вони стосувалися неотримання різними російськими інститутами послуг з боку приватного сектора. І ми ясно дали зрозуміти, що готові допомогти з цими справами. Однак неясно, що Росія вважає успіхом", - заявив О'Браєн.

За його словами, висловлені проблеми Росії стосуються конкретних комерційних організацій із РФ, у яких виникають складнощі з постачальниками у приватному секторі на Заході.

Координатор санкційної політики США також зазначив, що Україна експортувала за останні шість-вісім місяців майже 60 млн тонн зерна.

"Тридцять два мільйони тонн з них пройшли через Чорноморську зернову ініціативу за посередництва ООН, в рамках якої великі судна могли рухатися з Одеси на світові ринки", - зазначив він.

О'Браєн зазначив, що оптимістично налаштований щодо виходу українського зерна на світові ринки.

"Це займе у нас деякий час. Це вимагатиме деяких витрат, але ми не можемо дозволити Росії захопити Чорне море мертвою хваткою. Це зусилля, які РФ робила при багатьох урядах протягом тривалого часу. Вони намагаються зробити це знову. У цьому випадку вони не досягнуть успіху", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Держдепі США заявили про готовність допомогти РФ виконати вимоги "зернової угоди" 5.00 5 1
Політика / Світ
05.08.2023 268
Еще материалы раздела «Світ»