<
НОВИНИ ДНЯ: Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало списоквсі новини дня
Політика
Світ
06.08.2023 1487

У ВМС спрогнозували, яка доля очікує "Оленегорський горняк" після атаки дронами

Атака дронів поблизу Новоросійська стала серйозним ударом для Чорноморського флоту.

3cf37749c9d0220cae511f3d11a243f1_06.08.23

Внаслідок атаки на великий десантний корабель "Оленегорський горняк" морськими дронами, його найімовірніше, виведуть з експлуатації та посадять на мілину. Пише ТСН. 

Про це заявив капітан першого рангу запасу, заступник начальника штабу ВМС ЗСУ в 2004−2020 роках Андрій Риженко в інтерв'ю "НВ".

Він зазначає, що це корабель проєкту 775, який призначений для висадки морського десанту - до роти морської піхоти з технікою, близько 12 одиниць бронетехніки.

"Кораблю вже, до речі, 47 років. Ті пошкодження, які він отримав… Його вже немає сенсу відновлювати. Я думаю, найімовірніше, якщо він дійде до якогось причалу, якось його посадять на мілину, то його просто спишуть з військово-морського флоту", - зазначив Риженко.

За його словами, шість кораблів на початку лютого 2022 року разом із цим зайшли до Севастополя завантажені повністю десантом. Окупантам цей корабель був необхідний, оскільки його перекинули з північного флоту.

"А якби він не був потрібен, який сенс тримати його в Чорному морі? Його відправили би на Північне море, у зворотному напрямку, де він якось потрібен", - зазначив він.

За даними британських розвідників, атака дронів поблизу Новоросійська стала серйозним ударом для Чорноморського флоту. Десантний корабель Росії "Оленегорський горняк", ймовірно, зазнав серйозних ушкоджень.

Також оприлюднено відео, на якому зображено, як надводний дрон атакує ворожий корабель, де перебуває близько 100 осіб екіпажу.

Оценка материала:

5.00 / 3
У ВМС спрогнозували, яка доля очікує "Оленегорський горняк" після атаки дронами 5.00 5 3
Політика / Світ
06.08.2023 1487
Еще материалы раздела «Світ»