<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
07.08.2023 341

Для спільних навчань. Атомний підводний човен США прибув до Австралії

Атомний підводний човен класу "Вірджинія" ВМС США прибув до Австралії, щоб взяти участь у спільних навчаннях з патрулювання Індо-Тихоокеанського регіону.

us_navy_040730_n_1234e_002_pcu_virginia__ssn_774__returns_to_the_general_dynamics_electric_boat_shipyard_650x410_07.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що Австралія в наступному десятилітті планує купити у США три атомні підводні човни з ракетним неядерним озброєнням, а в 2040-х роках в Австралії вже побудувати власний атомний підводний човен нового класу.

Збройні сили США не мають власної військово-морської бази в Австралії, але вони використовуватимуть кілька австралійських центрів ВМС.

Сполучені Штати також братимуть участь у модернізації кількох авіабаз на півночі Австралії. Цього місяця Австралія та США проводять два великі військові навчання. Відомо, що два кораблі ВМС Індії приєднаються до навчань "Малабар" разом із США, Австралією та Японією.

Американський атомний підводний човен у Південній Кореї

Нагадаємо, що за кілька тижнів до візиту до Австралії американський підводний човен іншого типу відвідав Південну Корею.

Сполучені Штати вперше з 1980-х років направили атомний підводний човен класу "Огайо" USS Michigan з балістичними ракетами до узбережжя Південної Кореї. Цей крок є частиною зусиль США та Південної Кореї щодо стримування ракетно-ядерних амбіцій КНДР.

Також США та Південна Корея запустили новий механізм для стримування ядерних загроз КНДР.

Оценка материала:

5.00 / 1
Для спільних навчань. Атомний підводний човен США прибув до Австралії 5.00 5 1
Політика / Світ
07.08.2023 341
Еще материалы раздела «Світ»