<
НОВИНИ ДНЯ: Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит поясниввсі новини дня
Політика
Україна
07.08.2023 310

"Це є дзеркальною відповіддю": ВМС про військову загрозу для російських портів у Чорному морі

Постійне чергування кораблів у Чорному морі становить загрозу Україні.

2c6300f5ed804b71be4d016b4e33b05f_07.08.23

Атаки на російські кораблі - це відповідь ворогу. Пише ТСН. 

Про це заявив речник ВМС Дмитро Плетенчук в етері всеукраїнського марафону.

"Це є дзеркальною відповіддю на те, що наші вороги робили в Чорному морі ще до початку повномасштабного вторгення. Вони оголошували ділянки Чорного моря в північно-західній частині, ближче до наших берегів, перекритими, небезпечними дя судноплавства.

Вони могли перекрити все море, оголосити ці ділянки місцем проведення якихось навчань - просто для того, щоб перешкоджати цивільному судноплавству, вже не кажучи про військове. Вважалося, що це нормально, при тому, що не мали на це ніяких прав. Вони і після того оголошували такі ділянки перекритими неодноразово, але це дивувало - перекривають якісь ділянки в нашому морі. І тільки зараз ми по факту зробили таке саме прибережне попередження через відповідні структури. Ці попередження розповсюджуються публічно. Всі причетні до судноплавства їх отримують, і чудово про це знають. До речі, так само було оголошено прибережне попередження 20 липня цього року щодо заборони судноплавства і пересування Керченською протокою, яка згідно міжнародному законодавству є територією України. Але представники Російської Федерації знеїтували цим попередженням, внаслідок чого стався прикрий інцидент з одним з суден, яке обслуговує інтереси російської армії," - сказав він.

З його слів, подібні ситуації і дії завжди мають економічні наслідки.

Нагадаємо, Україна оголосила про військову загрозу для судноплавання в акваторії шести російських портів на Чорному морі.

Раніше Міністерство оборони України оприлюднило заяву, в якій попереджає, що всі судна, які з 21 липня прямуватимуть до портів Російської Федерації або окупованих українських портів, можуть розглядатися як такі, що перевозять вантажі військового призначення.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Це є дзеркальною відповіддю": ВМС про військову загрозу для російських портів у Чорному морі 5.00 5 1
Політика / Україна
07.08.2023 310
Еще материалы раздела «Україна»