<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.08.2023 474

Хрумка, смачна, із золотистою скоринкою: як краще всього смажити картоплю

Підсмажити ідеальну картоплю зі скоринкою зовсім неважко, якщо знати кілька важливих нюансів.

Смажена картопля є універсальною і популярною стравою. Її можна подавати як соло, так і в поєднанні з іншими продуктами. Однак щоб отримати неперевершений смак, потрібно знати, як краще всього смажити картоплю, на чому, на якому вогні тощо. Пише ТСН. 

Як смажити картоплю на сковороді

Найчастіше картоплю смажать саме на сковороді. Щоб страва вийшла справді смачною, потрібно запам'ятати деякі важливі нюанси:

  1. Підберіть ідеальний сорт — для смаження найкраще підходять сорти з помірним вмістом крохмалю й вологи. Краще брати червоні чи рожеві бульби середнього розміру.
  2. Візьміть правильну сковороду — важливо, щоб посудина мала товсте дно, тоді тепло буде розподілятися рівномірно, а стінки зберігатимуть температуру довше. Ідеально підходять сталеві, чавунні сковорідки, які мають високі стінки.
  3. Визначтеся з олією для смаження — найкраще для приготування цієї страви підходить рафінована олія, можна використовувати також вершкове масло. Якщо ви дотримуєтеся правил здорового харчування, краще замінити їх кокосовою чи оливковою олією, але вони мають специфічний смак, який не всім подобається.
  4. Підготуйте бульби — треба помити й почистити картоплю. Як різати картоплю для смаження? Оптимальними будуть скибочки товщиною приблизно 7-8 мм. Якщо хочеться більших скибочок, спочатку їх потрібно п'ять хвилин проварити.
  5. Посмажте картоплю — спочатку потрібно добре розігріти на сковороді олію чи масло, викласти всю картоплю разом (зверніть увагу, що ви повинні легко перемішувати її під час приготування), злегка зменшити вогонь (до середнього) і не зачіпати бульбу 5-7 хвилин. Також не можна в цей час накривати сковороду кришкою. Саме в цей момент утвориться карамельна скоринка. Тепер картоплю можна акуратно перемішати. Залишити знову смажитися на 5-7 хвилин. Повторити кілька разів, залежно від того, скільки картоплі на сковороді. Коли вже половина бульб готові, можна посолити страву, знизити вогонь до мінімуму й накрити кришкою. Готувати 20-25 хв до м'якості.

Як посмажити картоплю зі скоринкою

Від попереднього способу процес приготування картоплі зі скоринкою не сильно відрізняється, але потрібно звернути увагу на деякі нюанси:

  • перед нарізанням бульб на шматочки їх потрібно на 40 хв занурити у воду, це прибере зайвий крохмал;
  • обсмажувати картоплю краще маленькими порціями на добре розігрітій сковороді з товстим дном;
  • кожен шар картоплі обсмажується 5-7 хвилин до золотистої скоринки;
  • солити страву краще безпосередньо перед подаванням на стіл.

Як посмажити картоплю з цибулею

Смажена картопля чудово поєднується з цибулею, яка додає страві цікавішого й соковитішого смаку. Покроково процес смаження такий:

  1. Спочатку підготовка інгредієнтів — бульби миють, чистять і нарізають тоненькими скибочками. Цибулю середнього розміру очищають і дрібно нарізають.
  2. Тепер можна починати смажити — сковороду попередньо розігрівають, висипають порцію картоплі і підсмажують до напівготовності. Після цього додають цибулю. Смажать усе разом до моменту, коли цибуля стане м'якою і набуде золотистого відтінку.

Як смажити картоплю з грибами: покроково

Смажити картоплю можна з різними видами грибів, але найбільше підходять печериці, білі, опеньки, лисички. Картоплю і гриби попередньо миють, очищають, ставлять сковороду на вогонь і наливають олію. Потрібно добре нагріти посуд перед смаженням.

Спочатку в сковороду кладуть картоплю, адже їй потрібно більше часу, щоб приготуватися. Коли вона вже напівготова, можна додавати гриби. Тепер страву можна посолити, поперчити, додати спеції. Смажать до готовності всіх інгредієнтів. Зазвичай для приготування печериць потрібно 6-8 хвилин, а білих грибів — до 15 хвилин.

Оценка материала:

5.00 / 1
Хрумка, смачна, із золотистою скоринкою: як краще всього смажити картоплю 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.08.2023 474
Еще материалы раздела «Суспільство»