<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
06.08.2023 359

Скільки Україна збила ворожих літаків, вертольотів, ракет і дронів: Зеленський назвав цифри

Від початку повномасштабної війни захисники знищили понад 5,5 тисячі повітряних цілей ворога.

За час повномасштабної війни українські льотчики здійснили понад 14 тис. бойових вильотів. Пише ТСН. 

Про це розповів президент Володимир Зеленський з нагоди Дня Повітряних сил ЗСУ.

За його словами, від 24 лютого минулого року воїни Повітряних сил збили понад 3,5 тис. літаків, гелікоптерів і ракет окупантів та ще понад 2 тис. ворожих ударних дронів.

Окремо глава держави відзначив важливий успіх Повітряних сил ЗСУ в знищенні російських гіперзвукових ракет "Кинджал". Саме цими ракетами Кремль довго намагався залякувати не лише Україну, а і Європу та весь світ.

"Цей культ знищений назавжди. Наші воїни з усією очевидністю довели: якщо у захисників життя є козацький характер, є наші вітчизняні системи ППО, є ППО наших партнерів, то в терористів немає жодного шансу. Жодні "Кинджали" Москві не допоможуть", – певен Зеленський.

Також він висловив впевненість, що західні винищувачі F-16 обов'язково будуть в українському небі – це лише питання часу.

Крім того Зеленський повідомив, що від початку російської агресії 42 захисникам українського неба присвоєно звання Героя України, 26 із них – посмертно. Державними нагородами відзначені 3198 воїнів ПС ЗСУ, із них 280 – посмертно.

Нагадаємо, що президент Зеленський привітав військових з Днем Повітряних сил. Сьогодні, 6 серпня в Україні святкують День Повітряних Сил Збройних Сил України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Скільки Україна збила ворожих літаків, вертольотів, ракет і дронів: Зеленський назвав цифри 5.00 5 1
Політика / Україна
06.08.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»