<
НОВИНИ ДНЯ: Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
07.08.2023 737

Добровольці полку Калиновського відповіли, чи були пуски ракет з Білорусі по Україні

Добровольці вчергове наголосили, що Білорусь перебуває під військовою окупацією Росії.

40c244efb0839ca61425bb4b4def6997_07.08.23

Білоруські добровольці з полку імені Кастуся Калиновського не підтвердили інформацію про запуск ракет з території Білорусі по Україні під час масованої атаки 5 серпня. Там наголосили, що це –  провокація Росії з метою втягнути Білорусь у війну. Пише ТСН. 

Офіційну заяву опублікували у Telegram-каналі полку.

"Сьогодні в Мережі поширювалася інформація про те, що з території Білорусі було завдано ракетного удару по території України. Офіційно заявляю, згідно з нашою інформацією, жодних атак з боку Білорусі не відбувалося. Це чергова спроба Росії втягнути режим Лукашенка у повномасштабну війну", – зазначив представник полку.

Вони також закликали білоруських військових не виконувати злочинні накази і не вмирати через примхи "божевільного диктатора".

"Білорусь перебуває під військовою окупацією Росії. А Путін програє у війні. У війні, яку сам же і почав. Маніпулюючи страхом білоруського диктатора, він вкотре намагається зробити білорусів співучасниками злочинів проти людяності. Я звертаюся до всіх білорусів, зокрема і до білоруських військових. Не виконуйте злочинних наказів, які Лукашенкові спускає Кремль. Не віддавайте життя за владу божевільного диктатора і не дайте себе обдурити", – закликали добровольці з Білорусі.

Нагадаємо, Повітряні сили України повідомили, що Росія 5 серпня здійснила запуск ракет з території Білорусі. Юрій Ігнат розповів, що це могли бути як "Кинджали", що пролітали через Білорусь, так і балістичні ракети. Наразі ця інформація остаточно не підтверджена і перевіряється.

У ГУР зазначили, що Росія могла імітувати пуски ракет з території Білорусі з метою провокації.

Оценка материала:

5.00 / 2
Добровольці полку Калиновського відповіли, чи були пуски ракет з Білорусі по Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
07.08.2023 737
Еще материалы раздела «Україна»