<
НОВИНИ ДНЯ: Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник поясниввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.08.2023 587

Коли чекати на перші заморозки в Україні: народний синоптик дав відповідь

Перші "мінуси" нагрянуть рано, але продовжаться недовго

Після екстремальних погодних гойдалок, які погода влаштувала українцям у 2023 році, багатьох дачників і не тільки хвилює, коли чекати на перші заморозки. Пише "Телеграф".

Восени у 2023 році заморозки будуть ранніми, розповів "Телеграфу" народний синоптик Володимир Деркач.

Згідно з його прогнозами, перших заморозків у 2023 році слід очікувати на початку жовтня, — вдень у першу декаду місяця ще буде тепло, проте вночі температура може опускатися до мінусової.

ле така погода триватиме недовго, після чого на кілька днів увірветься майже літнє тепло, яке зміниться помірним теплом із поступовим похолоданням та зміною погоди на вологу та холодну осінню.

Варто зауважити, що Володимир Деркач родом із Волині і вже понад два десятиліття займається спостереженням за погодою, — він робить прогнози на підставі народних прикмет, перевірених століттями, а також погодою у період з 25 грудня по 7 січня кожного року. Його методика ґрунтується на тому, що кожен день у цьому періоді вказує на те, якою буде погода в кожен місяць наступного року.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" також розповідав, чим слід запастися українцям до осені, — адже з настанням холодів можуть розпочатися нові блекаути та проблеми.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли чекати на перші заморозки в Україні: народний синоптик дав відповідь 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.08.2023 587
Еще материалы раздела «Суспільство»