<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
08.08.2023 356

Перевірка військкоматів: у ДБР прозвітували про понад 100 кримінальних проваджень

ДБР закликає громадян, яким відомо про порушення у військкоматах, повідомляти до Бюро.

1eba8d1e2525fa6aaa27e79a469e6c11_08.08.23

Державне бюро розслідувань наразі розглядає понад 100 кримінальних проваджень, де фігурують представники територіальних центрів комплектування (військкоматів). Пише ТСН. 

Про це розповіла радниця з комунікації ДБР Тетяна Сап'ян в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За її словами, у справах зловживань у ТЦК вже є 10 обвинувальних актів в суді. При чому, в одній справі може бути не один підозрюваний, а декілька.

"Якщо ви не хочете бути порушником закону, якщо не погоджуєтесь з такою політикою, що за гроші можна в умовах війни вирішити, мобілізують тебе чи не мобілізують, ми звертаємося до всіх громадян і просимо. У вас є можливість анонімно звернутися до ДБР і повідомити про можливі порушення у військкоматах. Це дасть ДБР чергові підстави для того, щоб перевірити військкомати і набути неспростовні докази", – закликала представниця ДБР.

Нагадаємо,  у Міноборони повідомили, що за результатами перевірок ТЦК та СП (військкоматів) можна попередньо говорити про виявлення ознак незаконного збагачення 11 осіб.

Раніше ТСН.ua зібрав найрезонансніші скандальні випадки в військкоматах: побиття підлеглих, масштабні схеми для ухилення від мобілізації та незаконне збагачення військкомів на мільйони доларів під час війни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Перевірка військкоматів: у ДБР прозвітували про понад 100 кримінальних проваджень 5.00 5 1
Політика / Україна
08.08.2023 356
Еще материалы раздела «Україна»