<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп  Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заявивсі новини дня
Політика
Україна
08.08.2023 341

Зараз не боєздатний. У ВМС вважають, що "Оленегорский горняк" не повернеться до флоту РФ

Пошкоджений дронами російський корабель "Оленегорский горняк" може не повернутись до Північного флоту РФ.

_desantnyy_korabl_proekta_775___olenego__rskiy_gornya__k___2h1a7688wi_1300x820_2_650x410_08.08.23

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу.

 

"Такої впевненості, що він повернеться у місце базування, яким для нього є Північний флот, у нас немає. До речі, історія саме цієї одиниці є дуже показовою в контексті цієї агресії", - сказав Плетенчук.

Він нагадав, що корабель було заведено в акваторію Чорного моря незадовго до повномасштабного вторгнення. Його ціллю було здійснення десантної операції на південному узбережжі України. Однак після удару по ньому морським дроном - це буде не можливо.

"В результаті цей "гість" з далекої півночі опинився в такому стані, що він зараз не боєздатний", - підкреслив він.

Атака морських дронів на Новоросійськ

В ніч на 4 серпня морські дрони атакували портове місто Новоросійськ. Спочатку вибухи лунали в районі Південної Озерівки, а вже пізніше серія пролунала у Мисхако.

Міноборони Росії, як завжди, заявило про "відбиття" атаки, однак пізніше до мережі потрапили фотографії з пошкодженим кораблем.

Джерела агентства в СБУ підтвердили спецоперацію в бухті Новоросійська, внаслідок чого було пошкоджено десантний корабель "Оленегорский горняк".

Оценка материала:

5.00 / 1
Зараз не боєздатний. У ВМС вважають, що "Оленегорский горняк" не повернеться до флоту РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
08.08.2023 341
Еще материалы раздела «Україна»