<
НОВИНИ ДНЯ: Ізраїль не вчиняє геноцид у Секторі Газа, - Байден  В Міноборони закликали військових не встановлювати "Резерв+": в чому причина  Податок на "бездітність", педалі для в'язнів, штрафи за кондиціонери: все про скандальні пропозиції нардепа Гривка  Слойки з полуницею: простий рецепт  Помер президент Ірану – союзник Путіна: як це може вплинути на війну Росії проти України  Гетманцев пояснив, хто отримає право на "економічне бронювання" від мобілізації  Наступ РФ, запізніла допомога Заходу та заборона бити по Росії: головне з інтерв’ю Зеленськоговсі новини дня
Політика
Україна
08.08.2023 381

На “Конституцію Росії” можна не зважати: у Зеленського відреагували на маячню Пєскова про окуповані території

Речник Кремля цинічно заявив, що РФ прагне контролювати загарбані території України як свої власні.

b4aa6fd4ac895014ff227c9b7369111d_08.08.23

На твердження речника Кремля Дмитра Пєскова про те, що Росія прагне контролювати “всі території, приналежність яких визначена Конституцією Російської Федерації”, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відреагував заявою про юридичну нікчемність документа під назвою “Конституція Росії”. Пише ТСН. 

Про це він написав в неділю, 6 серпня, у соцмережі.

Він наголосив, що жодних “територій України, записаних у Конституцію Росії”, на які “претендує Росія”, не існує. Насправді це лише тимчасово окуповані території України, на яких відбуваються активні бойові дії і які буде звільнено.

“Зауважу також, що “Конституція Росії” не має стосунку до сталих юридичних документів і її зміст не може братися до розгляду”, - саркастично зауважив Подоляк, натякаючи на постійні зміни в Конституції РФ, які вносяться через забаганки господаря Кремля Володимира Путіна.

Раніше в інтерв'ю американському виданню The New York Times прессекретар Путіна, відповідаючи на запитання журналіста, чи має намір Росія окупувати інші території в Україні, відповів: "Ні, ми просто хочемо контролювати всі ті території, які зараз в Конституції нашої країни значаться як наші".

Нагадаємо, після псевдореферендумів у вересні 2022 року Росія привласнила частину Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей України і оголосила їх “новими територіями” РФ разом із анексованим у 2014 році Кримом.

Оценка материала:

5.00 / 1
На “Конституцію Росії” можна не зважати: у Зеленського відреагували на маячню Пєскова про окуповані території 5.00 5 1
Політика / Україна
08.08.2023 381
Еще материалы раздела «Україна»