<
НОВИНИ ДНЯ: НАТО звинуватила Росію в гібридних діях в Європі: жорстка заява Альянсу  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господиньвсі новини дня
Політика
Світ
08.08.2023 428

Американські ЗМІ назвали суму допомоги, яку США надали Україні з початку повномасштабної війни

США надають Україні військову, економічну та гуманітарну допомогу.

2099ee13d57e65efebca94fbd135abdd_08.08.23

Загальний обсяг допомоги, яку Сполучені Штати передали Україні, вже перевищила показник у 66 мільярдів доларів. Пише ТСН. 

Про це інформує видання The Washington Post.

Повідомляється, що загальний обсяг допомоги становить 66,2 мільярдів доларів, з яких частка військової допомоги становить $43,1 млрд. Українській економіці США допомогли на суму $20,5 млрд. Крім того, Вашингтон виділив Україні $2,6 млрд у якості гуманітарної допомоги.

Видання зазначає, що таким чином Україна за цим показником випередила інших союзників США, зокрема Ізраїль, Йорданії та Єгипет. Також видання повідомило, що за планом Маршала після Другої світової війни США виділили 150 мільярдів доларів за три роки своїм союзникам у Європі з поправкою на інфляцію.

Також повідомляється, що обсяг допомоги перевищив варті компанії Twitter ($44 млрд), космічного телескопа James Webb ($10 млрд) та витрат на студентські позики адміністрації президент США Джо Байдена ($39 млрд).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на $400 мільйонів доларів. До нього, зокрема, увійдуть нанодрони та ракети для HIMARS.

Крім того, ми раніше інформували, що Велика Британія надасть Україні пакет військової допомоги на суму майже 65 млн доларів США.

Оценка материала:

5.00 / 1
Американські ЗМІ назвали суму допомоги, яку США надали Україні з початку повномасштабної війни 5.00 5 1
Політика / Світ
08.08.2023 428
Еще материалы раздела «Світ»