<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
08.08.2023 359

Атак по Україні буде більше: Путін доручив робити більше ударних дронів-камікадзе

На думку Путіна, ці безпілотники показали високу ефективність у війні в Україні.

e65f24f713fdfff8a604f1fc10dc9d2b_08.08.23

Президент-диктатор Росії Володимир Путін доручив "Ростеху" наростити виробництво безпілотників "Куб" і "Ланцет" - малорозмірних боєприпасів, які атакують ціль шляхом самопідриву.

Про це він заявив на зустрічі з головою "Ростеху" Сергієм Чемезовим, пише російська служба BBC News. Пише ТСН. 

"Мені виробники обіцяли, що вони збільшать кількість виробництва. Вони справляються з цією обіцянкою, але треба ще збільшити", — заявив Путін.

На думку Путіна, ці безпілотники показали високу ефективність у війні в Україні, яку ведуть його терористи.

"Удар потужний, будь-яка техніка, зокрема іноземного виробництва, не просто горить, а вибухає, і боєкомплекти", - впевнений він.

Що відомо про російські дрони Ланцет та Куб

"Ланцет" та "Куб" - це дрони, які здатні тривалий час кружляти в повітрі, відстежувати ціль і атакувати, стрімко падаючи на її. Максимальна швидкість дрона-камікадзе останньої модифікації ("Ланцет-3") складає 110 км/год при горизонтальному польоті та 300 км/год при атаці на мету. Дальність дії – 40-50 км. Сам БПЛА важить близько 12 кг, з яких бойова частина – до 5 кг. Він може бути у повітрі близько години.

Виробництвом безпілотників "Ланует" займається компанії ZALA Aero. Це підприємство почало розробляти боєприпаси, що барражують, розраховуючи на експортні поставки. "Ланцет" - не перший їхній продукт, до нього був випущений дрон "Куб", який зараз також використовує російська армія.

Оценка материала:

5.00 / 1
Атак по Україні буде більше: Путін доручив робити більше ударних дронів-камікадзе 5.00 5 1
Політика / Світ
08.08.2023 359
Еще материалы раздела «Світ»