<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
09.08.2023 1039

Росію можуть залучити до участі у "саміті миру": Єрмак назвав умови

Переговори щодо закінчення війни триватимуть.

17d100b323226408cd1e4a7a94f14d7b_09.08.23

Голова Офісу президента Андрій Єрмак пояснив, що Росія зможе взяти участь у підсумковому "саміті миру". Загалом Україна планує провести ще два саміти і запросити на підсумковий РФ. Пише ТСН. 

Про це він сказав під час спілкування з журналістами, пише "Українська правда".

"Перший саміт – установчий, на ньому учасники мають затвердити за основу "формулу миру" Зеленського з 10 пунктів… Другий саміт, підсумковий, повинен буде зафіксувати завершення війни", - сказав Єрмак.

Він зазначив, що у цьому проміжку мають відбутись ще кілька самітів за різними напрямками "формули миру" Зеленського. Там планують розробити механізми реалізації щодо закінчення війни РФ проти України. Росію можуть запросити на підсумкове засідання. Проте агресор повинен вивести свої окупаційні війська з України.

"Ми не обговорювали у Джидді будь-які терміни можливих переговорів з Росією. Але на момент закінчення війни необхідно буде залучати Росію", - сказав Єрмак.

Саміт у Саудівській Аравії щодо миру в Україні

5-6 серпня 2023 року в Саудівській Аравії відбулось засідання саміту щодо "формули миру". Загалом у Джидді було представлено понад 40 держав, що майже втричі більше, ніж на консультаціях у Копенгагені. Країни погодились працювати щодо "встановлення справедливого миру".

Прикметно, що Китай взяв участь у цьому саміті та погодився на проведення наступних раундів переговорів.

У Росії обурились через саміт у Саудівській Аравії, оскільки країну-окупантку туди ніхто не запросив.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росію можуть залучити до участі у "саміті миру": Єрмак назвав умови 5.00 5 2
Політика / Україна
09.08.2023 1039
Еще материалы раздела «Україна»